Over mij

Foto JacolineNa mijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut (1975) raakte ik, Jacoline Wouters - de Ridder (1954), steeds meer geboeid door de menselijke ziel, het brein en het lichaam. Deze onlosmakelijke samenhang is voor mij een gegeven en de laatste tijd steeds meer via neuronwetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Haptonomie-a, holistische therapie en de specialisatie tot psychosomatisch fysiotherapeut waren de verdere stappen in mijn ontwikkeling.

Tevens heb ik in 2018 mijn opleiding tot fasciatherapeut afgerond volgens de methode F.I.T. (Fascia Integratie Therapie).

Het valt mij op dat er in de reguliere fysiotherapie nauwelijks aandacht geschonken wordt aan de psychosociale achtergrond van de mens met een lichamelijke klacht.

Steeds weer ervaar ik in mijn werk hoe de combinatie van cognitief- en lichaamsgerichte behandelingen tot een snel herstel van balans kan leiden. Een psychosomatisch fysiotherapeut kan u hier mee helpen.

Contactgegevens

Psychosomatiek Triade

Jacoline Wouters - de Ridder  
 
Gevestigd in: Eerstelijn Zorg Centrum Oosterhout
Pasteurlaan 9b
4901 DH  Oosterhout
     
T:   0162 - 317 111
M:   06 - 534 263 00
@:   info@psychosomatiektriade.nl

Ervaringen

Na jarenlang veel hoofdpijn te hebben gehad, ben ik door mijn huisarts naar Triade verwezen. Psychosomatische fysiotherapie, ik had er nog nooit van gehoord en ben er dus blanco aan begonnen. Na een uitgebreid intakegesprek volgden de behandelingen. Geen massage zoals ik...